Studiedag Begrijpen met je handen

Voor Kinderopvang


Het thema sporen maken staat centraal bij de studiedag Begrijpen met je handen. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen onderzoeken en leren. De studiedag biedt een combinatie van theorie en praktijk; een lezing met aansprekende foto's, afgewisseld met praktische oefeningen. Daarnaast bouwt Atelier in een Koffer een mobiel atelier op met een grote verscheidenheid aan materialen die ook voor kinderen tot de verbeelding spreken.

Het is een dynamische en inspirerende dag die veel handvaten biedt om direct in de praktijk te kunnen brengen.

Atelier in een Koffer focust op de kracht van eenvoudig materiaal en de belangrijke rol van de volwassene tijdens het begeleiden van creatieve processen van kinderen. Haalbaarheid, visie en plezier staan voorop. Het gaat niet om prestatie, maar om het beleven en zich laten inspireren, om dit vervolgens te vertalen naar het werk met de kinderen.

Het is mogelijk om een studiedag rondom een bepaald thema te boeken, bijvoorbeeld:
1. Begrijpen met je handen
2. Van krastekening naar eigen beelden lees meer
3. Dag kleurplaat, hallo eigen ideeën lees meer
4. Documenteren lees meer

Uitbreiding
In aansluiting op een studiedag is het mogelijk atelierdagen te boeken met kleine groepen kinderen in het atelier of op de kindergroepen. Hierbij kunnen pedagogisch medewerkers aanwezig zijn. Atelier in een Koffer kan ook een ouderavond organiseren om ouders actief bij het thema creativiteit te betrekken.

Kosten
Een studiedag kost € 1600 exclusief 21% btw (bij +/- 25 deelnemers). Het deelnemende kindercentrum ontvangt een certificaat. Indien de reistijd meer dan een uur bedraagt zullen er reiskosten in rekening worden gebracht. Een studiedag kan op maat worden aangeboden en uitgebreid. Voor de kosten van atelierdagen, ouderavond of atelierkoffer kunt u contact met ons opnemen. De trainingen en studiedagen worden door Sabine Plamper en Titia Sprey samen gegeven.