In 2012 verscheen het boek "Begrijpen met je handen" bij uitgeverij Reed Business Education. Het is een rijk geïllustreerd boek met meer dan 300 fotos en een heldere visie op het gebied van kind en creativiteit. Sabine Plamper heeft het boek samen met Annet Weterings gemaakt en zij hebben hiervoor 23 ateliers in Nederland en Berlijn bezocht. Het boek is verkrijgbaar bij boekhandels en online en bovendien als lesboek te gebruiken met een studiecloud.
ISBN 9789035235243
Begrijpen met je handen is hier met 25% korting te krijgen met de volgende kortingscode C0012326.

Anderen over Begrijpen met je handen:


“Creatieve Puinhoop! Kinderen kunnen waanzinnig geconcentreerd onderzoeken en ontdekken en er toch een puinhoop van maken. Of misschien kunnen sommigen eigenlijk pas écht goed ontdekken als ze er een puinhoop van mogen maken. Begrijpen met je handen laat ouders en begeleiders de waarde zien van het krassen, smeren en eindeloos lijnen trekken dat kleine kinderen zo graag doen. De auteurs willen laten zien hoe volwassenen kunnen zorgen dat kinderen creatief bezig zijn zonder dat ze daarvoor kleurplaten en uniforme knutselwerkjes gebruiken. Daar slagen ze met heldere teksten en prachtige foto’s in.”
Marieke Monden, Het Parool, dec. 2012

“Een uitstekend boek dat zich richt op creatieve activiteiten, óók voor jongens – juist voor jongens!”
prof. dr. L.W.C. Tavecchio, emeritus hoogleraar pedagogiek bij de U.V.A.

“Een kind speelt omdat het léúk is om te spelen. Wat de rol van de volwassene daarbij is, staat in dit boek helder en inspirerend beschreven.”
Marianne de Valck, adviseur kinderopvang

“Wij hebben deze maand een kunstmaand bij ons. Was zo geïnspireerd door dit boek. Kinderen zijn volop aan het ervaren en ontdekken met allerlei materialen en technieken.”
Manja Haze, leidinggevende van Kdv Mickey en auteur van ‘Het kind centraal in de kinderopvang’ (2012)

“Veel leerkrachten uit het primair onderwijs en medewerkers uit de kinderopvang willen wel vrijheid, creativiteit en diversiteit in beeldend werken stimuleren maar weten niet goed hoe dat moet. Voor hen hebben Annet Wetering en Sabine Plamper het boek Begrijpen met je handen geschreven. Vanuit een voor de onderbouw van het PO en de kinderopvang ongebruikelijke visie op beeldend werken hebben zij met een aantrekkelijk en toegankelijk boek een antwoord willen geven op de gebruikelijke ‘schoolkunst’ en ‘werkjes’.”
Hanneke Saaltink en Marieke Hoekstra, boekbespreking voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunst

“Zelfontdekkend leren is een kernbegrip in dit boek. Terecht! Wat is voorgedaan, kunnen we niet meer zelf ontdekken, terwijl datgene wat we zelf hebben kunnen ontdekken niet alleen maximaal onze inzet en vermogens aanspreekt, maar ook tot blijvende inzichten en vaardigheden leidt.”
Dr. Ewalt Vervaet, recensie op www.moeders.nu

“Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die in zijn omgeving met kinderen te maken heeft. Hetzij werk, oppas, eigen kind! Je "leert" anders kijken naar het "knutselen" met kinderen. De kinderen leren dat ze eigen inbreng hebben. Makkelijk omschreven, mooie fotos. Pluspunten: Overzichtelijk, Heldere boodschap, Rijk geïllustreerd, Volledig, Praktisch toepasbaar.” Recensie van www.bol.com

“Ik sla aan het lezen en dezelfde dag heb ik het uit. En dat voor een studieboek. Honderdvijfendertig pagina’s informatie, die ik ‘hap slik’ naar binnen werk. Is het daarmee af? Echt niet. In de weken erna grijp ik steeds weer naar dit boek met zijn wondere wereld. Het is één groot pleidooi voor vrijheid. Voor iets maken om het maken. Creatief bezig zijn zonder vooropgezet plan. Dat kan!”
Marijke Liefting Cultuureducatie, recensie op www.hetkind.org en www.marijkeliefting.nl