Wie zijn wij

Sabine Plamper (1972) is cultuur-pedagoge en heeft meer dan 15 jaar ervaring in het werken met jonge kinderen in ateliers. Ze werkte onder andere vijf jaar als ‘atelierista’ bij Kindercentrum De Platanen in Amsterdam in samenwerking met Stichting Pedagogiekontwikkeling. In 2009 woonde ze in Berlijn en kwam daar in contact met een aantal vernieuwende kunst-pedagogsiche projecten. Sabine Plamper ontwikkelde de afgelopen jaren haar eigen visie op een haalbare creativiteitsontwikkeling. Dit staat uitgebreid beschreven in het boek ‘Begrijpen met je handen’ dat ze 2012 samen met Annet Weterings maakte. Plamper is ook werkzaam als fotograaf en werkt in opdracht van o.a. Het Parool. Ze heeft een aantal fotoboeken op haar naam staan zoals ‘De wereld in een straat’ (samen met fotograaf Rogier Alleblas) en ‘Figuren, geënsceneerde fotografie’.

Titia Sprey (1969) is beeldend kunstenares en maakt schilderijen in opdracht. Haar kracht ligt in het maken van portretten waarbij de gelijkenis voorop staat en die in samenspraak met de opdrachtgever een persoonlijke invulling krijgen. Als medeoprichter van Stichting Cultuur Indische Buurt in Amsterdam organiseerde zij tussen 2006 en 2010 een aantal community art projecten op scholen en in de openbare ruimte. Sinds 2010 heeft ze zich gericht op de werkzaamheden voor Atelier in een koffer. Ze geeft trainingen en werkt regelmatig met kleine groepen kinderen in het atelier.

Atelier in een koffer is in 2010 van start gegaan met het aanbieden van praktijkopleidingen op creatief gebied. Sabine en Titia hebben verschillende trainingen gevolgd, onder andere bij het Sociaal Pedagogische Scholingsinstituut Berlijn/Brandenburg. In 2014 zijn ze HBO gecertificeerd als train de trainer Creatief Quotiënt. Atelier in een Koffer heeft een uitgebreid netwerk en werkt soms samen met collega's van bv Kris Kras Atelier, Kleintje Kunst, Toeval Gezocht, Lijmlab en Onderwijszaken. Daarnaast zijn er een aantal vaste samenwerkingen met kunsteducatie instellingen zoals de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Stadkamer (Zwolle), de Kunstbeweging (Emmen), de Openbare Bibliotheek Amsterdam en Hart (Haarlem).