Loading Events

« All Events

Nascholing Master Kunsteducatie, AHK

January 18, 2020

| €725

Van dertig identieke werkjes naar eigen verhalen, verbeelding en onderzoek.

Hoe wordt kunst en cultuur een volwaardig onderdeel van jouw onderwijs?

Jaarlijks organiseert de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten een nascholingscursus van de master Kunsteducatie. Atelier in een Koffer geeft deze 4 daagse scholing samen met Hanneke Saaltink, beeldend kunstenaar, leerkracht in het primair onderwijs en blogger over kunst en onderwijs.

Welke plek heeft kunst in een kinderleven? Wat kun je doen met meel, water of een oude mixer? Hoe begeleid je creatieve processen? Hoe wordt kunst en cultuur een volwaardig onderdeel van het onderwijs? Vier zaterdagen besteden Sabine Plamper, Titia Sprey en Hanneke Saaltink aandacht aan deze vragen op een nascholingstraject op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Het is bedoeld voor leerkrachten en beleidsmakers in het basisonderwijs en de kinderopvang, afgestudeerde kunstvakdocenten, BIK’ers, PABO-docenten en andere professionals die werken met kunsteducatie en kinderen.

In deze vierdaagse cursus zijn materiaalonderzoek, ervaringen en verhalen van kinderen het uitgangspunt voor het ontwikkelen van een inspirerende vorm van authentieke kunsteducatie die past binnen je eigen onderwijspraktijk. Praktijk en theorie zullen elkaar afwisselen en versterken. Met opdrachten die je eigen creativiteit aanspreken ervaar je zelf de meerwaarde van het doormaken van een rijk creatief proces. Deze praktijkscholing focust op beeldende kunst en geeft een helder theoretisch kader waarbij nieuwe inzichten uit de vakliteratuur en atelierpraktijk aan bod komen. Cursisten worden uitgenodigd om gebruik te maken van elkaars expertise en samen te werken aan plannen voor de eigen beroepspraktijk.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor leerkrachten en beleidsmakers in het basisonderwijs en de kinderopvang, afgestudeerde kunstvakdocenten, BIK’ers, PABO-docenten en andere professionals die werken met
kunsteducatie en kinderen. Docenten die zich in duo’s aanmelden (vakleerkracht met leerkracht samen) krijgen ieder 10% korting op het cursusgeld.

Door wie?
De cursus wordt gegeven door  Sabine Plamper, Titia Sprey en Hanneke Saaltink.

Sabine Plamper (1972) is cultuurpedagoge en (mede)auteur van het boek Begrijpen met je handen, een andere kijk op kind en creativiteit. Ze heeft ruim vijftien jaar ervaring met het werken met kinderen in ateliers en geeft trainingen en lezingen op het gebied van kind en creativiteit.
www.atelierineenkoffer.nl

Titia Sprey (1969) is atelierpedagoge en beeldend kunstenaar. Ze is samen met Sabine Plamper oprichter van Atelier in een Koffer en geeft trainingen en lezingen op het gebied van kind en creativiteit.
www.atelierineenkoffer.nl

Hanneke Saaltink (1961) is beeldend kunstenaar, leerkracht in het primair onderwijs en blogger over kunst en onderwijs. Sinds 2007 zet zij kunsteducatieve projecten op. In 2011 voltooide zij haar masterstudie Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
www.hannekesaaltink.nl

Data: vier zaterdagen, op 18 jan & 1 feb, 14 & 28 mrt 2020.
Tijd: 9.30-16.30 uur
Locatie: Amsterdam, Breitner Academie
Aantal deelnemers: max. 20 personen
Certificaat: deelnemers ontvangen een certificaat van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De Tevens kunnen de deelnemers punten voor het leraren register hiervoor ontvangem.
Aanmelding: via de site van de AHK – nascholing master kunsteducatie

Kosten: € 725 per persoon, € 675 voor AHK-alumni en voor cursisten die zich samen aanmelden. Dit is incl. materiaal, reader en lunch
Betaling: Na aanmelding ontvang je een factuur voor het cursusbedrag. Maximaal drie weken voor aanvang van de cursus moet het cursusbedrag overgemaakt zijn. Pas met de ontvangst van het cursusbedrag is je inschrijving definitief

Organizer

Amsterdams Hogeschool voor de Kunsten
Phone:
020 527 7703
Website:
www.ahk.nl

Venue

Breitner Academie
Overhoeksplein 2, Amsterdam, 1031 KS Netherlands
+ Google Map